Direktlänk till inlägg 11 november 2010
Sedan flera år tillbaka driver Jimmy Olsson Växer Café och ansvarar för matlagningen. När Östran kom på besök på restaurangen var det kalops som stod på menyn. Foto: PeO Larsson
Jimmy Olsson tävlar i bodybuilding och har bland annat vunnit SM, så här såg han ut för fem år sedan.
KALMAR
Publicerad 101110 05:34. Uppdaterad 101110 14:24.
En av världens i särklass starkaste kockar jobbar i Kalmar.
- Ett perfekt jobb för mig, jag stortrivs verkligen, menar Jimmy Olsson.
Sedan flera år tillbaka driver han Växer Café och ansvarar då även för matlagningen.
Men att laga god mat är inte det enda som Jimmy behärskar till fullo. Han är också specialist på att ta hand om sin kropp - och att visa upp den!
Han tävlar aktivt inom bodybuilding och har i den sporten skördat flera stora framgångar.
- Kost och träning hör ju ihop, så för mig föll sig yrkesvalet ganska logiskt, säger Jimmy samtidigt som han skär de bitar kött som ska utgöra basen i Dagens rätt som denna dag är kalops.
- Enkel mat är oftast den allra godaste. Jag brinner för traditionell husmanskost och det är det som är vår grej - och kunderna verkar ju gilla det.
- Igår serverade vi levergryta, och allt tog slut.
Redan vid halvfem på morgonen finns Jimmy på plats på sin restaurang.
- Jag börjar med att baka frukostbröden och sedan är det bara att dra igång med matlagningen lite senare.
- Vi kör ut mat till olika företag så vi har en hel del att göra.
Efter lunch stämplar han ut för lite vila innan det är dags för ytterligare ett träningspass på gymet.
- Jag tränar varje dag. Nu har jag fyllt 40 år så numera tävlar jag i veteranklassen.
1. Hur blir man kock?
- Treårig gymnasieutbildning. Sedan är det så att man måste tycka om mat för att kunna laga god mat.
2. Vad ligger ingångslönen på?
- Ungefär 17 500 kronor i månaden.
3. Hur ser arbetsmarknaden ut?
- Det är svårt att få fast jobb men vikariat skulle jag tro att det finns att få tag på.
4. Vad har du för arbetstider?
- Vanligtvis är det 06.00-15.00, men jag brukar köra från 04.30-13.00
5. Vad är det roligaste med ditt arbete?
- Skapandet och alla dofterna.
6. Vad är det tråkigaste med ditt arbete?
- Pappersarbetandet med ekonomin.
7. Varför bestämde du dig för att bli kock?
- Det föll sig ganksa naturligt. Jag har alltid gillat mat och när jag började träna bodybuilding insåg jag vikten av att kunna laga mat själv.
8. Är du någon gång rädd när du jobbar?
- Nej, inte för egen del. Men ibland när vi har praktikanter kan det vara lite otäckt med de vassa knivarna.
9. Skulle du vilja att dina barn blev kock?
- Inte att de drev egen restaurang, men definitivt jobba som kock. Att lära sig att laga mat har man alltid igen.
10. Vad finns det för karriärsmöjligheter?
- Det är inte så mycket pengar att tjäna som kock. Själv drömde jag om ett liv till sjöss - den främsta anledningen till att jag blev kock.
Niclas Wassmo niclas.wassmo@ostran.se 0480-613 13 |
Ikväll 20150218 ska vi har lite träning för ryttare. Vi ska bland annat titta på ett antal olika sitsar och hur man bör tänka för att få ordning på dessa. Som avslutning har jag fått på mig att plocka ihop en lite cirkelträning som ryttare kan ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|