Direktlänk till inlägg 6 januari 2011
Så här på det nya året gäller det ju att stå väl rustad för allt som kan hända. Som 2008 då vi var utan ström i 3 dagar och hela famliljen sov i köket och hade bara järnspisen som värmekälla. Då nyttjade vi bara spisen som värmekälla men inte till matlagning. Så igår kväll då pia redan hade börjat elda i spisen så tänkte jag att jag skulle prova att laga mat med hjälp av egen ved och vedspis. Under veckan har jag varit och ätit en otroligt god pasta hos min stora lille bror på växercafe. Tagliatelle spenatsås lax. Så det får det bli tänkte så på med en kastrull med vatten och en med spenat.
Nu hade jag inget riktigt recept så jag googlade lite och plockade sedan ihop mitt eget recept då jag inte hade alla ingredienser hemma.
200-300 gram lax som du skär i små bitar och sedan steker väldigt lätt i pannan utan fet. "Teflonpanna"
Koka lagom med pasta i mitt fall fullkornspasta. Men det går bra med det mesta.
Spenatsåsen.
150 gr. frusen spenat.
1-2 msk vetemjöl.
2-3 msk smör/margarin.
0,5 tsk salt
1 tsk strösocker "mitt var slut så det blev pärlsocker" ;-)
1,5 dl mjölk/grädde
Peppar efter egen smak.
Lägg upp pastan på tallriken på med spenatsåsen och sedan fisken på toppen.
Ett par citronskivor vid sidan om. Sen är det bara att njuta.
Här är ett recept som påminner om det jag gjorde. Som även innehåller energifördelning och hur mycket kolhydrater och protein .....
300 gram |
2,5 dl |
2 dl |
300 gram |
//Jögge.
Nä nu är det dags att gå ut pulsa i snön igen och starta upp traktorn för nu är snöovädret på väg in så det blir nog några timmar i traktorn under dagen.
Ikväll 20150218 ska vi har lite träning för ryttare. Vi ska bland annat titta på ett antal olika sitsar och hur man bör tänka för att få ordning på dessa. Som avslutning har jag fått på mig att plocka ihop en lite cirkelträning som ryttare kan ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|